24 op 24


24 op 24 1.0

((vooral) in België)

24 uur per dag; op alle uren van de dag; elk uur van de dag; dag en nacht
Functioneert als bijwoord. Minder gebruikelijk dan 24 uur op 24. Incidenteel ook in Nederlandse bronnen aangetroffen.

Algemene voorbeelden


Het klopt dat u bij ons 24 op 24 kunt eten, maar tijdens de week en buiten de openingsuren om is er een gelimiteerde kaart.

https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g950777-d206308-Reviews-Ibis_Brussels_Erasmus-Anderlecht_Brussels.html,

De bewaking van de Luchtbescherming was 24 op 24.

http://home.planetinternet.be/~ld997743/middelkerke/middelkerke_hfst_7.htm

Er zijn wel al verscheidene bloemisten die op internet zitten naast een aantal andere handelaars. Dus als je nog eens een bosje bloemen nodig hebt, kan je dat ook verkrijgen op het internet. Het voordeel hiervan is dat je niet naar de bloemist moet, je surft er naar toe en dat kan je dus 24 op 24 doen.

http://users.tijd.com/delink/,

Combinatiemogelijkheden


met nevengeschikt bijwoord


  • 24 op 24, 7 op 7
  • 7 op 7, 24 op 24

Floris kijkt naar de vering van de matras boven hem. Ik spreek. Hij luistert. 'Het gaat om de leugen. Er is maar één onderwerp, één reden om 24 op 24, 7 op 7 je woede uit te schreeuwen. Het is iets wat jij weet, wat ik weet, wat iedereen weet die de ballen heeft om vijf minuten lang in de spiegel te kijken. Het is simpel. De klootzakken willen ons vel. Ze willen ons kapotmaken.'

Open gelijk een mond, Jeroen Olyslaegers,

Internet is altijd toegankelijk, 7 op 7, 24 op 24.

http://user.online.be/~cd01070/paperingrid.htm

  • 24 op 24, 7 dagen op 7

Watermannen zijn het minst geneigd om hun aankopen te doen on line. Stieren worden gedreven door de planeet Venus, die staat ook voor materiële en financiële welvaart. En aankopen doen op het internet kan 24 op 24, 7 dagen op 7: een ideale marktplaats dus voor de koopgrage Stier.

http://www.mandala.be/

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


24 op 24 2.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur; (vooral) in België)

met een optimale score van 24 punten van de (in acht wedstrijden) te behalen 24 punten, zoals in het voetbal; met een score van 24 uit 24
Functioneert als bijwoord.

Algemene voorbeelden


Germinal nam in een thuismatch weer een Europa-concurrent te grazen. Weer gebeurde dat op uiterst zuinige wijze. Gunther Hofmans, toch weer hij, maakte na rust de drie doelpunten die zijn team voorbij Charleroi hielpen en Europa dichterbij brengen. Maar euforie heerste er niet ten Noorden van Antwerpen. Daarvoor was het voetbal opnieuw te middelmatig. De aanhoudende zegereeks in het Veltwijckpark (24 op 24 in de jongste acht thuismatchen) en de opflakkerende Europese koorts smoorden nog maar eens het ongenoegen over het vele geklungel.

De Standaard,